svētdiena, 2017. gada 9. aprīlis

Kā uzlabot finansiālo stāvokli?

Ja Jūs vēlaties uzlabot savu finansiālo stāvokli un turpmāk izvairīties no vajadzības pieteikties ātrajiem kredītiem, ir pienācis laiks nospraust finanšu mērķus. Nereti cilvēki saista šos mērķus ar pensiju vai uzkrājumu studijām. Ilgtermiņa finanšu mērķu plānošana ir svarīgs uzdevums, bet, ja Jums nav mērķu pašreizējo finanšu problēmu labošanai, arī ilgtermiņa finanšu mērķus būs grūtāk sasniegt.

Ir svarīgi iesākt ar mazumiņu. Kas Jūsu budžetam ir nepieciešams, lai Jūsu finanses saglabātos labā stāvoklī visu mēnesi? Vairāk naudas bieži vien palīdz budžetam, bet parasti šī nauda nav pieejama. Jums ir jānosaka mērķi, kas ir sasniedzami. Neatlieciet to risināšanu; finanšu problēmas tikai pasliktināsies.

Apvienojot savas finanses ar partneri vai laulāto, Jūs varat radīt ievērojamu pieaugumu finanšu iespējās, bet tas var arī radīt problēmas, ja Jūs neesat prātīgi. Pārāk bieži, finanšu noslēpumi grauj budžetu un ikmēneša rēķinu apmaksai nav nepieciešamo līdzekļu. Tā kā ārējie finanšu avoti ļauj ātri atbrīvoties no neatliekamām un steidzamām problēmām, to gala izmaksas tiek ignorētas. Naudas problēmas tikai pieaugs, ja jaunie parādi tiks turēti slepenībā no otras personas.

Finanšu noslēpumi nav produktīvi, kad abi cilvēki var piekļūt kontiem. Finanšu partnerībai ir jāiesaista abas puses un šīm pusēm ir jābūt pilnībā atklātām. Ja ir jāmaksā rēķini, ir jānosaka, cik daudz naudas tiek piešķirts ikmēneša pārtikas izmaksām un jāmēģina izlemt, kā samazināt tēriņus.