sestdiena, 2017. gada 18. februāris

3 kļūdas

Nesasniedzami un nereāli mērķi. Ja Jūsu mērķi nav reāli sasniedzami, tad budžeta plānošana ir bezcerīgs pasākums. Viss, ko Jūs panāksiet, ir radīsiet sev lieku stresu un negācijas. Iemeslam, kāpēc plānojat budžetu, ir jābūt ticamam un sasniedzamam. Ja tā nav, tad atsakieties no tā.

Pavirša tēriņu uzskaite. Ikkatra iztērētā centa uzskaitīšana var šķist gluži kā uzkāpt Everestā, tomēr patiesībā tas nav tik grūts uzdevums. Saprotot, kur paliek Jūsu nauda, Jūs varat efektīvāk kontrolēt savus tēriņus, kas atvieglo iekļaušanos budžetā.

Padošanās kārdinājumam. Šo faktoru es minu kā pēdējo, jo daudziem ar to ir visgrūtāk tikt galā. Dzīvošana pēc budžeta plāna var būt ļoti vērtīga pieredze, jo tā parāda, kādā mērā Jūs esat vai neesat uzņēmīgs pret savām kaprīzēm un iegribām. Nekad nevar zināt, kāds produkts vai prece un kurā brīdī Jūs iekārdinās. Ja jūtat impulsīvu un nepārvaramu vēlmi iepirkties, pajautājiet sev, vai šī lieta Jums ir nepieciešamība vai tikai mirkļa iegriba? Ja tas nepalīdz, varat izmantot tā saukto divu dienu likumu, respektīvi, atlikt preces iegādi uz divām dienām, un, ja arī pēc šī laika joprojām vēlaties to nopirkt, tad tā arī dariet.