piektdiena, 2016. gada 11. novembris

Kas ir hipotekārais kredīts

Hipotekārais kredīts ir kredīts, kam Jūs piesakāties, lai iegādātos māju. Jūsu māja, tad darbojas kā kredīta ķīla.

Iemesls, kāpēc cilvēki ņem kredītus, ir tas, ka ne visiem ir pietiekami daudz naudas, lai samaksātu par māju vienā piegājienā. Piesakoties kredītam, ikviens varēs atmaksāt mājokļa vērtību laika gaitā. Tā vietā, lai samaksātu par māju vienā piegājienā, Jūs varat to pamazām atmaksāt ilgākā laika periodā, kas ilgst vairākus gadus.

Tas darbojas šādi:

Kad Jūs plānojat iegādāties māju, Jūs dodaties uz banku vai hipotekārā kredīta aizdevēja un piesakāties kredītam. Pamatojoties uz Jūsu spēju atmaksāt kredītu, Jūsu pieteikums tiks apstiprināts vai noraidīts.

Šis kredīts, kur 90% ir mājas cena un pārējais ir procenti, būs jāmaksā noteiktā laika posmā. Kredīti var ilgt pat 30 gadus. Raksturīgi, aizdevējs un aizņēmējs vienosies par to, cik ilgi kredīts ir jāatmaksā.
Ja Jūs nespējat veikt nepieciešamos maksājumus, laika gaitā aizdevējs var atsavināt Jūsu mājokli.

Kādas ir dažāda veida hipotekārie kredīti?

Parasti ir 2 veidu kredīti: kredīti ar fiksētām procentu likmēm un mainīgām procentu likmēm.
Fiksētās likmes kredīti ir tie, kuru procentu likme nemainās visā kredīta termiņā. Fiksētās procentu likmes ir viens no visbiežākajiem hipotēku veidiem, kam mājokļu pircēji piesakās.
Tas piedāvā mājokļu īpašniekiem paredzamību. Jo viņi zina, cik daudz viņiem būs jāmaksā, viņi varēs tam sagatavoties neatkarīgi no tā, cik ļoti mainīsies to finansiālie apstākli.
Viens no negatīvajiem šāda veida kredīta aspektiem ir tas, ka tās var būt dārgākas nekā mainīgo procentu likmju kredīts.

Mainīgās procentu likmes tiek pielāgotas atkarībā no tirgus likmēm. Tas nozīmē, ka kredīta likmes var svārstīties atkarībā no tā, kā svārstās tirgus. Tās var pieaugt vai samazināties.
Šīs hipotēkas kļuva populāras, kad bija grūti kvalificēties un saņemt kredītus ar fiksētām procentu likmēm. Tas ir izdevīgi noteikta veida aizņēmējiem, kuriem var būt nedaudz grūti pretendēt uz parasto hipotēku.

Negatīvie aspekti ir tas, ka galu galā Jums var nākties maksāt vairāk, ja likmes pieaugs. Un, ja Jūs meklējat lētu hipotekāro kredītu, tā var nebūt labākā izvēle Jums.