trešdiena, 2016. gada 10. augusts

Pazīmes tam, ka tu velti, iznieko savu laiku un dzīvi

Mums visiem ir vēlme būt laimīgiem un veiksmīgiem gan privātajā dzīvē, gan profesionālajā karjerā. Ikdienas steigā ar darbiem un pienākumiem reti apsēžamies un paskatāmies uz lietām no malas, redzam kopējo ainu. Regulāri jāizvērtē savas darbības, lai nonāktu pie secinājuma, par to, vai mēs darām visu pareizi un dodamies pareizajā virzienā. Ir vairākas pazīmes, kuras pamanot būtu strauji jārīkojas un kaut kas jāmaina. Tad, kas liecina par to, ka mēs velti izniekojam savu laiku un dzīvi?
Tu dari lietas, ko tev vispār nevajadzētu darīt.

Ja mēs paskatāmies, kā mēs tērējam savu brīvo laiku, varam secināt, ka bieži vien to aizpildām ar TV skatīšanos, konstantu sociālo portālu pārlūkošanu, datorspēļu spēlēšanu vai vienkārši sērfošanu internetā. Visas šīs lietas, protams, ir izklaidējošas, bet tā kā brīvais laiks ir ļoti vērtīgs, vai mēs to maksimāli savā labā. Šajā kategorijā iekļaujas arī visas atkarību izraisošās lietas, kā pārmērīga alkohola lietošana, fastfoodas, azartspēles utt.

Tu neizglītojies, neapgūsti neko jaunu.

Prāts regulāri ir „jābaro” ar jaunām lietām, respektīvi, jālasa grāmatas, jācenšas mācīties jaunas lietas, jāgūst jauni iespaidi. Tādā veidā cilvēks gan paplašina savu redzesloku, ir atvērtāks jaunām idejām un saglabā savu aktualitāti, laikam ejot.

Neplāno

Dažreiz ir ļoti jauki visu darīt spontāni, bet vienmēr paļauties uz likteni ir ļoti pārdroši. Ja ir vēlme, ko sasniegt, tas, sākumā jāapzinās, tālāk jau norisinās plānošanas process, kā nonākt līdz vēlamajam rezultātam. Ne vienmēr mēs sasniedzam vēlamo, bet plānojot var nonākt daudz tuvāk gribētajam.

Ļaujies pašplūsmai

Cerēt, ka viss notiks pats no sevis ir muļķīgi. Ir jāizrāda iniciatīva, jārīkojas, jāpieņem lēmumi pašam, tā ir veiksmīgu cilvēku panākumu atslēga – uzdrīkstēšanās un spēja rīkoties pašiem, neskatoties uz citu viedokļiem, ieteikumiem.

Sūdzies pārlieku

Katra cilvēka mīļākais sarunu temats ir viņš pats un savas bēdas izsūdzēšana draugam šad un tad, protams, ir normāli, bet, bieži vien cilvēki ar to pārlieku aizraujas. Savu problēmu uzkraušana citiem un nemitīgā žēlošanās nekad neatstāj labu iespaidu par cilvēku, šādos gadījumos sabiedrība labprātāk izvairās no komunikācijas un kontakta ar konkrēto personu. Vienmēr būtu jāsaprot, ka ir lietas, kas būtu jāpatur tikai sev vai privātam draugu un ģimenes lokam.
Neuzdrošinies darīt ko jaunu, nezināmu
Ieslīgšana rutīnā un savā komforta zonā ir trakākais, ko cilvēki paši sev nodara, paši visticamāk neapzinoties šo darbību sekas. Tikai darot jaunas lietas, var gūt jaunas emocijas, bagātināt savu pieredzi, mainīt savu domāšanu.

Strādā darbu, kas Tevi neinteresē.

Ir ļoti labs sakāmvārds: „Atrodi darbu, ko mīli un tev nekad vairs nebūs jāstrādā!” Darbā mēs pavadām lielāko savu dzīves daļu, tādēļ darīt, ko tādu, kas nešķiet interesants un saistošs, ir ļoti nepārdomāti un ir labākais piemērs laika izniekošanai. Ir iespēja darbā saskatīt to labāko un atrast, kādu interesi, kādēļ šis darbs ir jēgpilns. Protams, dzīvē notiek dažādi un, apstākļu spiesti, darām un strādājam darbus, kas nebūtu mūsu pirmā izvēle, bet ideālā gadījumā būtu jācenšas atrast kādu aizraušanos, kādu savu kaislību, ko būtu iespēja pārvērst savā darbā.. Šādā gadījumā cilvēks darbu neuztver kā slogu, dara to ar prieku un rezultāts ir ievērojami labāks. Tas ietekmē ne tikai katra cilvēka individuālo gandarījumu par paveikto, bet arī visu savstarpējās attiecības. Laiks ir ļoti vērtīgs, un tā jāizmanto ļoti pārdomāti.